Receptek

Báránycsorba

Báránycsorba

Mautner Zsófia receptje (6 adag)

Hozzávalók:

  • 70 dkg bárányhús 1,5 cm-es kockákra vágva
  • 1 fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db zeller
  • só, bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 3 ek tárkonyecet
  • 10 szál tárkony finomra aprítva
  • 1 cs petrezselyem finomra aprítva

Elkészítése:
A felkockázott húst feltesszük főni az egész hagymával kb. 2,5 liter sós vízben. Felforraljuk, és leszedjük a tetején keletkezett habot. Kb. 30 percig főzzük. Ekkor bezöldségezzük: hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, zellert, fehérrépát. Lassú tűzön kb. 1 óráig főzzük, amíg a hús és a zöldség is megpuhul, de nem fő szét. Csomómentesre keverjük a tejfölt, hozzámerünk a forró levesből, elkeverjük, majd visszaöntjük a levesbe, és behabarjuk. Fél deci hideg vízzel elkeverjük az étkezési keményítőt, belekeverjük a levesbe, és kissé besűrítjük vele. Végül a tárkonyecettel ízesítjük, és hozzáadjuk a finomra vágott tárkonyt, petrezselymet (ízlés szerint kaprot is).

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.