Forró serpenyőben a báránycsülköt körbepirítjuk. Pirulás után hozzáadjuk a felaprított zellergumót, a lila hagyma felét, a fokhagymát, a paradicsomot és az egész köménymagot. Pirulás után megszórjuk barna cukorral és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön 1,5 órát főzzük. A bulgurt megfőzzük, kevés sóval ízesítjük. A kelkáposztát leveleire szedjük, forrásban lévő sós vízben leforrázzuk, majd kivesszük és hideg folyó víz alatt átmossuk. A főtt bulgurt egy kevés alaplével és a tejföl felével kikeverjük, ízlés szerint sózzuk. Apró kockákra vágott, pirított kolozsvári szalonnát adunk hozzá. Kivajazott, morzsával szórt hőálló edénybe rétegezzük a bulgurt és a káposztát, a tetejét megkenjük tejföllel. 185 °C-os sütőben készre sütjük. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, cukorral és ecettel marináljuk.