A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Barnított vajas tagliatelle

Nábelek Zsófia receptje

2019. október 27.
  • 40 dkg tagliatelle
  • 4 ek barna vaj
  • 4-5 szem koktélparadicsom
  • 3 db tojássárgája
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A paradicsomokat félbevágjuk, megsózzuk, alaposan összekeverjük, és egy tálba félretesszük, hogy levet engedjenek. Közben a tésztát lobogó, sós vízben al dentére főzzük: leszűrés előtt egy bögrényi (kb. 1,5 deci) főzővizet merjünk ki a fazékból. Egy serpenyőben felhevítjük a barna vajat, hozzáadjuk a leszűrt tésztát, a paradicsomot a levével együtt és a főzővizet. Magas lángon 2-3 percig forraljuk és forgassuk, amíg a tésztát egyenletesen bevonja az összeforró mártás, közben borsozzuk. Ekkor vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a tojássárgáját, amitől krémesebb, gazdagabb lesz a szósz, ha szükséges, sózzuk. Tálaljuk forrón, adjunk hozzá friss bazsalikomlevelet.



tojás , bors , koktélparadicsom , barna vaj , tagliatelle

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra