Receptek

Bazsalikomhab sárgadinnyepürével

Tivadar György receptje

2020. július 15.

BAZSALIKOMHAB
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg friss bazsalikom
  • 40 g tojásfehérje (1 db nagyobb méretű tojásból)
  • 40 g cukor
  • 140 g habtejszín

SÁRGADINNYEPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg sárgadinnye
  • 1 lap zselatin

ÉDES MORZSA
HOZZÁVALÓK:

  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg dióbél
  • 5 dkg liszt
  • csipet só


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A bazsalikomot leforrázzuk, turmixoljuk. Hozzákeverjük a cukorral felvert tojásfehérjehabot és a felvert habtejszínt, majd szilikonformában a fagyasztóba tesszük. A sárgadinnyét leturmixoljuk, edénybe rakjuk, 60 °C-ra melegítjük és hozzáadjuk a zselatinlapot. Elkeverjük, s ha kihűlt, habzsákba töltjük. Az édes morzsához az összetevőket összekeverjük, majd nagy lyukú reszelőn tepsibe reszeljük, és 160 °C-on 8 percig sütjük.

A bazsalikomhabot fél órával a tálalás előtt vesszük ki a fagyasztóból.




bazsalikom , sárgadinnye , tojásfehérje , habtejszín , dióbél , vaj , liszt , zselatin

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra