Receptek

Borneói sarawak borsos kacsamell sült padlizsánnal

Segal Viktor receptje

2020. július 28.

SÜLT PADLIZSÁN
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db közepes padlizsán
  • 3-4 ek olaj a sütéshez
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 kk. szárított csili paprika
  • só, frissen őrölt sarawak bors

KACSAMELL
HOZZÁVALÓK:

  • 4 kisebb kacsamell
  • 2 ek olaj
  • só, frissen őrölt sarawak bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A padlizsánt egyforma, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Összeforgatjuk 3-4 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk. Kb. 30 perc alatt megpirítjuk, úgy, hogy közben belül megpuhuljon.

Közben mozsárban megtörjük a sarawak borsot. A fűszereket és a szezámolajat a padlizsánhoz adjuk, és összeforgatjuk.

Megsütjük a kacsamellet. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A húst mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, majd a húst mindkét oldalán 1,5 perc alatt kérgesítjük.

Sütőbe tesszük, és 3-4 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt 5 percig pihentetjük.


padlizsán , olaj , szezámolaj , szárított csili paprika , őrölt sarawak bors , kacsamell