Segal Viktor receptje
2020. július 28.SÜLT PADLIZSÁN
HOZZÁVALÓK:
- 2 db közepes padlizsán
- 3-4 ek olaj a sütéshez
- 1 ek szezámolaj
- 1 kk. szárított csili paprika
- só, frissen őrölt sarawak bors
KACSAMELL
HOZZÁVALÓK:
- 4 kisebb kacsamell
- 2 ek olaj
- só, frissen őrölt sarawak bors
A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A padlizsánt egyforma, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Összeforgatjuk 3-4 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk. Kb. 30 perc alatt megpirítjuk, úgy, hogy közben belül megpuhuljon.
Közben mozsárban megtörjük a sarawak borsot. A fűszereket és a szezámolajat a padlizsánhoz adjuk, és összeforgatjuk.
Megsütjük a kacsamellet. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A húst mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, majd a húst mindkét oldalán 1,5 perc alatt kérgesítjük.
padlizsán , olaj , szezámolaj , szárított csili paprika , őrölt sarawak bors , kacsamell