Receptek

Burgonyakrémleves lágytojással, pirított báránnyal

Segal Viktor receptje

2020. január 9.
  • 1 kk kakukkfű
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • só, bors
  • 4 db lágytojás
  • 2 ek frissen reszelt torma


BURGONYALEVES
HOZZÁVALÓK:

  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 db salotta hagyma, finomra aprítva
  • 1,2 l leszűrt szárnyas- vagy zöldségleves
  • 1 kk őrölt koriandermag
  • 1 kg sárga héjú szétfövő burgonya
  • só, fehér bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A leves: 5 dkg olvasztott vajon, nagy lábasban, üvegesre pároljuk a finomra aprított salottát úgy, hogy ne kapjon színt. Felöntjük az alaplével, és hozzáadjuk az őrölt koriandert, majd a megtisztított burgonyát. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 30 percig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul. Turmixgépbe tesszük a levest és simára pürésítjük. Szükség szerint további levessel öntjük fel.Turmixolás közben hozzáadunk 2 ek olívaolajat.Egy serpenyőben vajon nagy hőfokon megpirítjuk a báránysültet a kakukkfűvel és a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a kimert leves közepére helyezzük a lágytojást, ráhalmozzuk a bárányt és a tormát.


kakukkfű , burgonya , bárány , fokhagyma , lágytojás , torma , salottahagyma , koriandermag