Csorba István receptje
2019. április 23.- 60 dkg sertéslapocka
 - 1 db tojás
 - 20 dkg főtt, füstölt csülök
 - 10 dkg pisztácia (hántolt, pörkölt)
 - 15 dkg salottahagyma
 - 5 dkg vaj
 - 5 dl furmint
 - 2 ág kakukkfű
 - só, bors
 
MANGALICASZŰZ
Hozzávalók:
- 1 kg mangalicaszűz
 - 6 dkg só
 - 10 dkg vaj
 - 2 ág rozmaring
 - 3 gerezd fokhagyma
 
FAVABAB-KRÉM
Hozzávalók:
- 50 dkg fava bab (lóbab)
 - 20 dkg vaj
 - 10 dkg salottahagyma
 - só, bors
 - petrezselyem, bazsalikom, babérlevél
 - zöldségalaplé
 - xantán
 
Mangalicaszűz elkészítése:
A szüzet tisztítjuk és formázzuk, majd a törzséből 10 dkg-os részeket vágunk ki. A húsrészeket 6%-os sóoldatban 1 órán keresztül áztatjuk, utána átöblítjük, leszárítjuk. Őrölt borssal, egy darab vajjal és rozmaringgal, folpack segítségével felgöngyöljük, formázzuk, majd 62 °C-on 1 órán keresztül sous vide-oljuk. Tálalásnál regeneráljuk, majd egy gerezd fokhagymával és rozmaringgal vajon körbepirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Favabab-krém elkészítése:
A babot sóval és babérlevéllel puhára főzzük, majd a héját leszedjük. A hagymát a vaj 1/3 részével lepirítjuk, hozzáadjuk a babot, és annyi alaplevet, hogy elfedje. Átforraljuk, majd krémesre mixeljük, ezután sűrű szitán áttörjük. A maradék vajat apránként, újabb turmixolás közben hozzáadjuk a zöldfűszerekkel együtt, majd xantánnal a kívánt állagúra sűrítjük.
zöldbab , pisztácia , kakukkfű , füstölt csülök , sertéslapocka , salottahagyma , vaj , furmint
                    
                
        



