Receptek

Kovászosuborka-leves

Golyán Nikolett és Nagy Attila receptje

2020. július 26.
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 50 dkg kovászos uborka, a levével
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 cs friss kapor
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 4 dl tejszín
  • só, őrölt fehér bors, fokhagyma
  • 8 szelet sertéscombsonka
  • rukkola

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A füstölt (húsos) szalonnát lepirítjuk, rátesszük a finomra vágott hagymát, a friss kaprot és a kis kockákra vágott kovászos uborkát, így pároljuk, majd felöntjük zöldségalaplével. Kerül bele só, őrölt fehér bors, pici fokhagyma.

Puhára főzzük, leturmixoljuk, átszűrjük, majd a kovászos uborka levével és tejszínnel „beállítjuk” a sűrűségét és az ízét. Újramelegítjük, de nem forraljuk.

Lehűtjük, hidegen tálaljuk. A levesbetét lehet szárított sonka vagy rukkolachips.


kovászos uborka , vöröshagyma , kolozsvári szalonna , kapor , zöldségalaplé , tejszín , sertéscombsonka , fokhagyma , rukkola

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra