Receptek

Kovászosuborka-leves

Kovászosuborka-leves

Golyán Nikolett és Nagy Attila receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg vöröshagyma
  • 50 dkg kovászos uborka, a levével
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 cs friss kapor
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 4 dl tejszín
  • só, őrölt fehér bors, fokhagyma
  • 8 szelet sertéscombsonka
  • rukkola

ELKÉSZÍTÉSE:

A füstölt (húsos) szalonnát lepirítjuk, rátesszük a finomra vágott hagymát, a friss kaprot és a kis kockákra vágott kovászos uborkát, így pároljuk, majd felöntjük zöldségalaplével. Kerül bele só, őrölt fehér bors, pici fokhagyma. Puhára főzzük, leturmixoljuk, átszűrjük, majd a kovászos uborka levével és tejszínnel „beállítjuk” a sűrűségét és az ízét. Újramelegítjük, de nem forraljuk. Lehűtjük, hidegen tálaljuk. A levesbetét lehet szárított sonka vagy rukkolachips.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább