Receptek

Fácánleves töltött tésztával

Fácánleves töltött tésztával

Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db fácán
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1/2 zellergumó
  • 1 db karalábé
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 1/4 db szerecsendió
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor snidling
  • friss gyúrt tészta

ELKÉSZÍTÉSE:

A megtisztított egész fácánból húslevest készítünk, amit egész gyömbérrel, szerecsendióval fűszerezünk. Fontos, hogy mielőtt a levest „bezöldségelnénk” legalább másfél órát főzzük a fácánt, hiszen vadhúsról lévén szó, kell idő, mire megpuhul. A végeredmény egy erős ízű, aranysárga leves lesz. Ha elkészült a leves, leszűrjük, a zöldségeket és a húst külön tesszük. A fácán mellehúsáról a húst szálaira szedjük és összekeverjük az apróra vágott snidlinggel. A tésztából négyszögeket vágunk, megtöltjük a hússal, félbehajtjuk, széleit összenyomjuk és kevés húslevesben kifőzzük. Tálaláskor a zöldségeket és az újhagymát metéltre vágjuk, és a batyukkal együtt a forró levest rámerjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.