Receptek

Gesztenyekrémleves

Gesztenyekrémleves

A Kandikó fogadó receptje.

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg gesztenyekrém
  • 2 dl tejszín
  • 5 dl tej
  • 1 ek liszt
  • 1/2 citrom
  • néhány szem szegfűszeg
  • csillagánizs, egész fahéj
  • cukor, ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉSE:

A fűszerekből kevés vízzel redukciót készítünk, majd leszűrjük. A tejet fel¬forraljuk. A gesztenyekrémet a redukcióval és a tejjel simára keverjük, tűzre tesszük, és a tejszínből és lisztből készült habarással besűrítjük. A tetejére egy darabka vajat teszünk, hogy ne bőrösödjön. Forrón tálaljuk. Hideg őszi, téli napokon kitűnően felmelegít.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább