Receptek

Gombapaprikás speclivel

Fülöp Zoltán receptje

2020. április 8.

Paprikás alap
Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg tv paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 50 g fűszerpaprika
  • 15 g só
  • 3 g frissen őrölt fekete bors
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg liszt

Pirított erdei gombák
Hozzávalók:

  • 10-10 dkg ördögszekér, barna csiperke, laska és shiitake gomba
  • 25 ml étolaj
  • 5 g só
  • 1 g bors

Specli
Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg tejföl
  • 3 db tojás
  • 10 g só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Paprikás alap elkészítése:
A füstölt szalonna zsírján megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a felszeletelt tv paprikát, beletesszük a paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és felöntjük 5 dl zöldségalaplével. Miután összeforrt, leturmixoljuk és behabarjuk: ehhez a tejfölt, a lisztet és a forró alaplevet hőkiegyenlítéssel csomómentesre keverjük, majd a paprikás alaphoz adjuk és összeforraljuk.

Pirított erdei gombák elkészítése:
A megtisztított gombákat felszeleteljük, a felhevített olajon lepirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk.

Specli elkészítése:
A tejfölt, lisztet, tojást és a sót csomómentesre keverjük, majd forrásban lévő vízbe szaggatjuk. A forró paprikamártással és a pirított erdei gombákkal tálaljuk.



laska gomba , olaj , shiitake gomba , barna csiperke , liszt , zöldségalaplé , tejföl , bors , , fűszerpaprika , paradicsom , tv paprika , vöröshagyma , füstölt szalonna

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra