Csécsei László és Orcsik Edit receptje
2019. május 6.- 4 szelet gomolya (40 dkg)
- 8 szelet mangalicaszalonna
- szőlőmagolaj
- kisebb fejes saláta
- só, cukor
- mustármag
- tárkony
- zöld paradicsom
- zöldparadicsom-lekvár
- eper
- alma-birsalma ecet
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az ecettel, tárkonnyal, mustármaggal, sóval és cukorral egy jó ízű savanyító levet főzünk, ha kihűlt, levákuumozzuk a megmosott, felvágott zöld paradicsomokkal. A gomolya sajtot meggrillezzük. A salátát négybe vágjuk, és a vágott felét megkenjük szőlőmagolajjal, majd forró serpenyőben hirtelen megpirítjuk. Tálaláskor a hajszálvékony szelet mangalicasonkát a langyos salátára helyezzük, hogy átmelegedjen.
