Receptek

Gyöngytyúkmell édesburgonya-gombóccal

Gyöngytyúkmell édesburgonya-gombóccal

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg édesburgonya
  • 15 dkg liszt
  • 3 dkg keményítő
  • 2 db tojás
  • só, bors
  • 4 db gyöngytyúkmell

ELKÉSZÍTÉSE:


180 °C-ra előmelegített sütőben az édesburgonyákat 1 óra alatt megsütjük, majd meghámozzuk és szűrőbe tesszük, hogy le tudjon csepegni. A lisztet, a keményítőt és a tojást felhasználva formázható burgonyatésztát készítünk belőle, amit sós, lobogó vízben készre főzzük.

A gyöngytyúkmellet a bőrös felén forró serpenyőben elősütjük, majd körbepirítjuk, és 160 °C-os sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

A meghámozott édesburgonyát tetszőleges formára vágjuk, majd forrázzuk, ezután a burgonyagombóccal együtt forró serpenyőben megpirítjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.