Tivadar György receptje
2020. július 26.- 1 kg édesburgonya
- 15 dkg liszt
- 3 dkg keményítő
- 2 db tojás
- só, bors
- 4 db gyöngytyúkmell
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
180 °C-ra előmelegített sütőben az édesburgonyákat 1 óra alatt megsütjük, majd meghámozzuk és szűrőbe tesszük, hogy le tudjon csepegni.
A lisztet, a keményítőt és a tojást felhasználva formázható burgonyatésztát készítünk belőle, amit sós, lobogó vízben készre főzzük.
A gyöngytyúkmellet a bőrös felén forró serpenyőben elősütjük, majd körbepirítjuk, és 160 °C-os sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
A meghámozott édesburgonyát tetszőleges formára vágjuk, majd forrázzuk, ezután a burgonyagombóccal együtt forró serpenyőben megpirítjuk.
édesburgonya , liszt , keményítő , tojás , gyöngytyúkmell