Receptek

Habos zöldborsókrémleves mentával

Stefan Gebhardt receptje

2020. augusztus 7.
  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 l szárnyasalaplé
  • 2 dl tejszín
  • nagy csokor mentalevél
  • 5 dkg vaj, hidegen, kockára vágva

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A borsót blansírozzuk (lobogva forró vízbe dobjuk, 20 másodperc után szűrővel kivesszük, jeges vízbe merítjük, lecsöpögtetjük).

Az alaplevet felforraljuk a tejszínnel, majd a borsóval és a friss mentalevéllel összeturmixoljuk.

Finom szitán átpasszírozzuk, tálalás előtt melegítjük, 5 dkg hideg vajat adunk hozzá, botmixerrel habosítjuk.


zöldborsó , tejszín , szárnyasalaplé , mentalevél , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra