A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Hátszín, bevert tojás, cézársaláta

Bereznay Tamás receptje

2019. augusztus 12.
  • 4 szelet hátszín
  • olaj, vaj
  • fokhagyma
  • só, bors

SALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 2 fej római saláta
  • 4 db tojás

DRESSZING
HOZZÁVALÓK:

  • 8 szál szardella
  • 1 csipet oregánó
  • 10 csepp Worcester-szósz
  • 3-4 csepp tabasco
  • 2 db tojássárgájából majonéz
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A hátszín mindkét oldalát forró olajban 1-1 percig sütjük, majd hozzáadjuk a kissé összetört fokhagymát, és újabb 1-1 percig sütjük. Legvégül vajat adunk hozzá, és azzal locsolgatjuk a húst. Tányérra tesszük, és 10 percig pihentetjük.

Dresszing elkészítése:
A dresszing hozzávalóit botmixerrel összekeverjük. A salátákat alaposan megmossuk, szárazra töröljük, és adagonként egy felet számítva tányérra szedjük, majd meglocsoljuk a dresszinggel. Mellétesszük a steaket. A tojásokat sós, gyöngyöző vízbe ütjük, kb. 2 percig főzzük, és a húsra szedjük. Sózzuk, borsozzuk.


majonéz , bors , , fokhagyma , tabasco , Worcester-szósz , szardella , hátszín

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra