Receptek

Húsvéti falatok

Bereznay Tamás receptje

2024. március 31.

rozsos bagett


2 doboz füstölt sprotni


olívaolaj


zsenge színes salátalevelek


tormakrém 


Tormakrém:


5 dkg vaj

5 dkg liszt

0,4 l tej

só, bors

szerecsendió

friss torma

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A bagettből vékony karikákat vágunk, megkenjük olívaolajjal és sütőben megpirítjuk. Mindegyikre salátalavelet, tormakrémet és füstölt halat teszünk. Citrommal karöltve kínáljuk vendégváró falatként. 


A tormakrém elkészítése:


A vajat felmelegítjük, rászórjuk a lisztet, kis lángon világosra pirítjuk, majd felöntjük az előzőleg felmelegített tejjel, ezután habverővel kevergetve besűrítjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és ízlés szerinti tormát reszelünk bele. Hűtőbe tesszük.





torma , húsvét

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra