Susánszky Ádám receptje
2019. július 16.- 1 db hamburgerzsömle
- 2-3 Salátalevél
- ¼ Lilahagyma
- ¼ paradicsom
- ½ kígyóuborka
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 kisebb befőző uborka a savanyú ubis relish-hez
- 1 szelet érlelt trappista sajt
- 14 dg marhahúspogácsa
Retró hamburger szósz:
- 1 evőkanál, lehetőleg házi ketchup
- 1 evőkanál mustár
- 1 kávés kanál majonéz
„Ahhoz, hogy hangulatában igazán a balatoni emlékeinkhez kapcsolódó Burgert készítsünk, ötvöztük a tónál kapható hamburgerek legjobb elemeit és modernizáltuk őket. A jellemzően sok salátával, kígyóuborkával, és a ketchup-mustár-majonéz szentháromsággal készülő balatoni hamburgerek ízvilágát így hozhatjuk vissza. Büszkék vagyunk rá, hogy ezzel a recepttel közel fél millió forintot gyűjtöttünk össze a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítványnak!” - mondta el Susányszky.
Jó minőségű marhasúból gyúrunk 14 dekás húspogácsát, amit mindkét oldalon
3-3 percig magas lángon grillezzük,
Félbe vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk a zsömle belsejét, az aljára 2-3 vékonyra vágott saláta levelet teszünk, erre pedig ízlés szerint egy vagy több karika paradicsomot és lilahagymát helyezünk. Meglocsoljuk a házi ketchupból, mustárból és majonézből 1/4-ed,1/4-ed, 1/2-ed arányban készülő retró hamburger szószunkkal. Erre helyezzük a húst, majd
zing , hamburger , balaton , retró burger