Receptek

Kacsamellfilé meggyel, káposztás "nudlival"

Kacsamellfilé meggyel, káposztás "nudlival"

Volenter István receptje

Kacsamellfilé

Hozzávalók:

  • 1 db/fő kacsamellfilé
  • 30 g barna cukor
  • 10 g koriandermag
  • 10 g csillagánizs
  • 5 g babérlevél
  • 10 g egész fekete bors
  • 10 g boróka

Elkészítése:
A fűszereket szárazon serpenyőben enyhén megpirítjuk, ha kihűlt, sóval és barna cukorral mozsárban vagy kávédarálóban finomra őröljük. A kacsamellet hártyázzuk, bőrét beirdaljuk, közepesen forró serpenyőben ropogósra kisütjük, majd a húsos oldalát fűszerezzük. 110 °C-os sütőben 56 °C-os maghőmérsékletig sütjük, tálalás előtt serpenyőben újra ropogósra sütjük, 5-6 percet pihentetjük, tálaljuk.

Pirított káposzta

Hozzávalók:

  • 50 g kacsazsír
  • 100 g fehér hagyma
  • 500 g fejes káposzta
  • 50 g barna cukor
  • 10 g koriandermag
  • 50 g fehérbor
  • 80 g almaecet
  • 2 db friss babérlevél

Elkészítése:
A szálaira vágott fehér hagymát a cukorral zsíron karamellizáljuk, hozzáadjuk a reszelt káposztát és babérlevelet, sózzuk, tovább pirítjuk, hozzáadjuk a bort és az ecetet is elpárologtatjuk.

Nudli

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 300 g rétesliszt
  • 1 db tojássárgája
  • 50 g kacsazsír

Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, forrón hámozzuk, és azonnal áttörjük, szobahőmérsékletre hűtjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, gyorsan sima tésztává dolgozzuk. Lisztezett deszkán nudli formára alakítjuk, sós vízben kifőzzük, tálalás előtt a mellből kisütött zsírban megpirítjuk.

Meggyjus

Hozzávalók:

  • 500 g mirelit magozott
  • meggy
  • 100 g barna cukor
  • 200 ml vörösbor
  • 2 db csillagánizs
  • 1 db vaníliarúd
  • 5 db borókabogyó
  • 1 db friss babérlevél
  • 20 g főtt zöld bors
  • 1 ek liszt vagy 1/2 kk xantán

Elkészítése:
Minden hozzávalót egyben felteszünk főni, gyenge lángon 25 percig főzzük, leszűrjük, majd liszttel vagy xantánnal sűrítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.