Receptek

Kakaós maceszpalacsinta (Édes chremzli)

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2020. április 2.
  • 4 db tojás szétválasztva
  • 4 ek cukor
  • 4 ek pászkaliszt (vagy ledarált pászka)
  • 4 ek darált dió
  • 2 tk keserű kakaópor
  • csipet só
  • 2 ek mazsola
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 1 dl langyos tej
  • olaj a sütéshez
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Még könnyebb
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a pászkalisztet, darált diót, kakaót, csipet sót, mazsolát és citromhéjat. Fellazítjuk a langyos tejjel. Óvatosan összeforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjehabbal. Az olajat felhevítjük, majd evőkanállal beleszaggatjuk a masszát. Mindkét oldalán készre sütjük. Lekvárral, vaníliafagylalttal vagy sűrű tejszínhabbal tálaljuk.


olaj , tej , citrom , mazsola , , kakaópor , dió , pászkaliszt , cukor , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra