Receptek

Gránátalmás mini tortácska

Gránátalmás mini tortácska

Korponai Péter cukrász receptje

PISKÓTA

HOZZÁVALÓK:
  • 2 db tojás
  • 75 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 113 g liszt
  • 50 g tejszín
  • 8 g sütőpor
  • 25 g porcukor
  • 1/2 kávéskanál mézeskalácsfűszerkeverék

 

TÖLTELÉK

HOZZÁVALÓK:
  • 2 db narancs
  • 1 db gránátalma

 

KRÉM

HOZZÁVALÓK:
  • 125 g mascarpone
  • 63 g vaj
  • 25 g porcukor
 
ELKÉSZÍTÉSE:

A tojásokat szétválasztjuk. Kihabosítjuk a vajat és az 50 gramm porcukrot, majd keverés közben hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejszínt. Félretesszük. A fehérjéből és a 25 gramm porcukorból habot verünk, majd összekeverjük a vajas résszel, és belekeverjük a lisztet és a sütőport. Muffinsütő formába kis papírkapszlikat teszünk, majd habzsák segítségével feltöltjük háromnegyed részig. 180 °C-on 15 percig sütjük. Ha kihűlt, kávéskanál segítségével kikaparjuk a közepét. A narancsot megpucoljuk és apró darabokra szeleteljük. A gránátalmát félbevágjuk és kanállal kiütögetjük belőle a magokat, összekeverjük a naranccsal, majd beletöltjük a kikapart tortácskákba. Kihabosítjuk a vajat a porcukorral, és hozzákeverjük a mascarponét. Habzsákba töltjük, és rányomjuk csillagcső segítségével a tortácska tetejére, majd díszítjük gránátalmamagokkal, cukorgyöngyökkel.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.