A pontyokat és a harcsát megtisztítjuk, filézzük. A keszeget megtisztítjuk. A keszeget, a pontyfejeket, a csontokat, a harcsa fejét és csontjait 10 literes fazékba tesszük, beletesszük a fél karikára vágott hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, burgonyát, sót, erős paprikát, majd felöntjük 4-5 liter vízzel.
Felforraljuk, és lassú tűzön 2 órán át főzzük. A halászléalapot leszűrjük, a szűrőn jól átnyomkodjuk. Egy nappal korábban is elkészíthetjük az alaplevet. Két pontyfilét beirdalunk, és ujjnyi szeletekre vágunk. A harcsa- és süllőfilét szintén feldaraboljuk. A halak filéit a pontybelsőségekkel együtt kicsit megsózzuk és hűtőbe tesszük.
A halászléalapot felforraljuk, a tetején lévő zsírra szórjuk a pirospaprikát. A halfiléket és a belsőségeket a forrásban lévő alapléhez tesszük, és 10 percig forraljuk, sóval, erős paprikával utánaízesítjük, és tálaljuk. A másik pontyfilét roston vagy rántva készítjük el.