Receptek

Karalábé gombával töltve

Karalábé gombával töltve

Mautner Zsófia receptje ( 6 adag)

Hozzávalók:

  • 6 db kisebb karalábé
  • 3 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg gomba
  • 1 db tojás
  • 1 ek tejföl
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor kapor
  • fokhagymás joghurt, paprikamagolaj a tálaláshoz

Elkészítése:
A karalábékat meghámozzuk, és karalábévájó segítségével a közepüket kivágjuk. A kivájt részeket felaprítjuk, majd egy nagy serpenyőben, vajon puhára dinszteljük. Közben hozzáadjuk a felaprított gombát, és azt is készre pároljuk. Elkeverünk benne 1 tojást, 1 evőkanál tejfölt és 2 evőkanál zsemlemorzsát. Ezzel megtöltjük a kivájt karalábékat. Kivajazott tepsibe vagy jénaiba állítjuk, a tetejét meglocsoljuk a kaporral elkevert tejföllel, majd 200 °C-os sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük, hogy a karalábé megpuhuljon. Langyosan, fokhagymás joghurttal és paprikamagolajjal adjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.