Receptek

Kávéval pácolt bélszín csilis babsalátával

Kávéval pácolt bélszín csilis babsalátával

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg bélszín
  • 2 adag presszókávé
  • 3 dkg karamellizált mogyoró
  • 15 dkg szójabab
  • 1 db csilipaprika
  • 1 db zöld alma
  • 1 db citrom
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 dl olívaolaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A bélszínszeletkéket beletesszük a kávéba, rászórjuk a karamellizált mogyorót, lefóliázzuk és két napra hűtőbe tesszük. A szójababot sós, lobogó vízben leforrázzuk, majd jeges vízben sokkoljuk. A leszárított babot meglocsoljuk olívaolajjal, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vágott petrezselymet, a kis kockákra vágott csilipaprikát és a szeletelt zöld almát. A bélszínt a pácléből kivéve törlőpapírral letörölgetjük, majd vékony szeletekre vágjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.