A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kemencés báránysült hozzáillő zöldségekkel

Varju Viktor receptje

2021. március 31.
  • 1 db báránylapocka
  • 1 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 3 fej vöröshagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1/2 db szárzeller
  • olívaolaj
  • mozsárban tört bors, só

KÖRET
HOZZÁVALÓK:

  • 3 szál új sárgarépa
  • fél db szárzeller
  • 3 db bébi édeskömény
  • 3 db színes paprika
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 db koktélparadicsom
  • olívaolaj, kakukkfű
  • tengeri só, hosszú bors

ADAG: 3 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
A báránylapockát a felhasználás előtti estén borsozzuk és bedörzsöljük a fokhagymával elkevert tejföllel, rátesszük a rozmaringágacskákat, szorosan folpackba csomagoljuk, majd éjszakára hűtőbe tesszük.


Másnap a tepsibe zöldségeket terítünk, és a kicsomagolt báránylapockát erre fektetjük, ekkor sózzuk.
Leöntjük olívaolajjal, és 175 °Cos sütőben (legjobb kemencében) 20 percenként megfordítva és meglocsolva addig sütjük, míg megpuhul és szép karamellizálódott színe lesz. (Kb. 100 perc.)
A visszamaradt sütőzsírból pecsenyelevet készítünk.

KÖRET ELKÉSZÍTÉSE:
Nagy darab zsírpapírra terítjük az előkészített zöldségeket, meghintjük a tengeri sóval és a hosszú bors reszelékével, rátépkedjük a kakukkfüvet, és meglocsoljuk jó minőségű olívaolajjal.

A zöldségek darabolásánál vegyük figyelembe azt is, hogy a hosszú hőkezelést igénylő zöldségeinket kisebbre, a rövidebb időt igénylőket pedig értelemszerűen nagyobbra daraboljuk.

A zsírpapír széleit felhajtva papírhüvelyt alakítunk ki, hogy a zöldségek gőzeit bezárjuk. Ezt a papírcsomagot tesszük be a sütőbe és sütjük 180 °C-on kb. 25 percig.

TÁLALÁS:
A papírhüvelyt megnyitjuk, és a zöldségeket egy halomba rendezzük. Ehhez támasztjuk a sült báránylapockát, amit saját pecsenyelevével fényezünk fel.

báránylapocka , tejföl , fokhagyma , rozmaring , szárzeller , vöröshagyma , sárgarépa , olívaolaj , édeskömény , koktélparadicsom , kakukkfű , színes paprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra