Receptek

Kókusztejes panna cotta

Kókusztejes panna cotta

Nábelek Zsófia receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 5 dl kókusztej
  • 1 db citrom héja
  • 1 csipet
  • 3 g zselatin
  • 1/2 rúd vanília kikaparva
  • cukor ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉSE:
A zselatint összekeverjük két evőkanál jéghideg vízzel és félretesszük, hogy megduzzadjon. A kókusztejet összekeverjük a sóval, citromhéjjal, vaníliával. Ha használunk, akkor előkészítjük a gyümölcsöket és szétosztjuk a poharak aljában. A zselatint óvatosan megmelegítjük, vigyázva, hogy ne forrjon fel, de ne is maradjon kristályos. Kevés kókusztejjel hígítjuk, majd hozzáöntjük a fűszeres alaphoz. A folyadékot szétosztjuk poharakban és legalább 4 órán át hűtjük, amíg a panna cotta megdermed. Friss gyümölcsökkel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.