Receptek

Körtés krémes

Litauszki Zsolt receptje

2020. július 21.

KRÉM HOZZÁVALÓK:

  • 7,5 dl tejszín
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db zselatinlap
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 6 db tojássárgája
  • 1 rúd vanília

LAP HOZZÁVALÓK:

  • 2 ek barna cukor
  • 1 csomag réteslap
  • kevés vaj

KÖRTEKRÉM HOZZÁVALÓK:

  • 2 db körte
  • 1 db citrom
  • szegfűszeg, cukor ízlés szerint


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A körtékből krémet készítünk. A körtét meghámozzuk, cukros, citromos vízben megpároljuk, és pürét készítünk belőle.

5 dl tejszínt a hűtőben lehűtünk. A zselatinlapokat jéghideg vízbe áztatjuk. A többi hozzávalóból gőz felett krémet készítünk. Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a kifacsart zselatinlapokat, majd hideg vízfürdőben visszahűtjük.

Az 5 dl tejszínt habbá verjük, és ezzel fellazítjuk a már lehűlt krémet. A vajat felforraljuk, és barna vajat készítünk belőle.

A réteslapokat kiterítjük, megkenjük barna vajjal, megszórjuk barna cukorral, hármasával egymásra helyezzük, és 180 °C-os sütőben 10 percig sütjük. Ha kihűlt, tetszőleges darabokra törjük.

TÁLALÁS:
A képen látható módon tálaljuk. Egy körtéből vékony szalagokat vágunk, díszítés előtt pár percre citromos almalébe áztatjuk, és tálalásig légmentesen zárjuk.


körte , tejszín , porcukor , zselatinlap , tojás , vaníliarúd , vaj , citrom , szegfűszeg

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra