Receptek

Körtés krémes

Körtés krémes

Litauszki Zsolt receptje

KRÉM

HOZZÁVALÓK:

  • 7,5 dl tejszín
  • 20 dkg porcukor
  • 4 db zselatinlap
  • 1 csipet
  • 2 db tojás
  • 6 db tojássárgája
  • 1 rúd vanília

A LAP

HOZZÁVALÓK:

  • 2 ek barna cukor
  • 1 csomag réteslap
  • kevés vaj

TOVÁBBI HOZZÁVALÓK:

  • 2 db körte
  • 1 db citrom
  • szegfűszeg, cukor ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉSE:
A körtékből krémet készítünk. 5 dl tejszínt a hűtőben lehűtünk. A zselatinlapokat jéghideg vízbe áztatjuk. A többi hozzávalóból gőz felett krémet készítünk. Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a kifacsart zselatinlapokat, majd hideg vízfürdőben visszahűtjük. Az 5 dl tejszínt habbá verjük, és ezzel fellazítjuk a már lehűlt krémet. A vajat felforraljuk, és barna vajat készítünk belőle. A réteslapokat kiterítjük, megkenjük barna vajjal, megszórjuk barna cukorral, hármasával egymásra helyezzük, és 180 °C-os sütőben 10 percig sütjük. Ha kihűlt, tetszőleges darabokra törjük

TÁLALÁS:
A képen látható módon tálaljuk Egy körtéből vékony szalagokat vágunk, díszítés előtt pár percre citromos almalébe áztatjuk, és tálalásig légmentesen zárjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább