A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Krémes puliszkával rakott fehér tojásgyümölcs

Jahni László receptje

2019. október 25.
  • 2 db fehér padlizsán
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 125 g kukoricadara
  • 1 dl jeges víz
  • étolaj a sütéshez
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 ek kukoricapehely
  • 40 g vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 4 db friss paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A jeges vízben kikeverjük a kukoricakeményítőt sűrű palacsintatészta állagúra. Ebbe mártjuk a vékonyra szeletelt, sózott fehér padlizsánszeleteket, majd forró olajban kisütjük. Sós vízben vagy zöldségalaplében sűrű krémmé főzzük a kukoricadarát és a kukoricapelyhet, vajjal és olívaolajjal dúsítjuk. Ezzel a krémmel rétegezzük a kisütött padlizsánszeleteket. Étolajon vöröshagymát, fokhagymát párolunk, hozzá főzzük a paradicsomokat, majd átpasszírozzuk. A szószban tálaljuk a rakott padlizsánt.


olívaolaj , fokhagyma , vöröshagyma , paradicsom , kukoricadara , padlizsán , kukoricakeményítő , zöldségalaplé , kukoricapehely , vaj