Receptek

Kukoricadesszert karamellás pattogatott kukoricával

Litauszki Zsolt receptje

2020. július 29.
  • 25 dkg kukoricaszem (tejes)
  • maréknyi szárított kukoricaszem (pattogtatni való)
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg fehér csokoládé, darabokra törve
  • 1 lap zselatin
  • 1 csipet só

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A kukoricát ritkán használják desszertnek, jó példa erre az alábbi puding, amit különféle kiegészítők tesznek érdekessé. Egy osztrák lapban megjelent recept inspirálta.

Elkészítése:
A tejszínt a sóval és a kukoricával felfőzzük. Mikor a szemek megpuhultak, turmixoljuk, passzírozzuk. Újra felmelegítjük (ne túl forróra), és belekeverjük az előzőleg hideg vízbe áztatott és alaposan kicsavart zselatint, valamint a fehér csokoládét.

Formába öntjük, hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.

Elkészítjük a pattogatott kukoricát: a száraz szemeket lábosban melegítjük. Kicsit sózzuk, kevés olajat csepegtetünk rá (az íz kedvéért), közepes lángon folyamatosan rázogatjuk.

Amikor kipattogzott, szilikonlapra terítjük, karamellával leöntjük, másik szilikonlappal lefedjük. Tepsit teszünk rá, a tepsire valami Ilyen nehezéket, hogy kissé lepréselődjön.

A pudingot kiborítjuk, főtt kukoricaszemekkel és karamellmártással tálaljuk, a tetejére karamellás pattogatott kukoricát teszünk.



kukorica , tejszín , fehér csokoládé , zselatin