Litauszki Zsolt receptje
2020. július 29.- 25 dkg kukoricaszem (tejes)
- maréknyi szárított kukoricaszem (pattogtatni való)
- 2,5 dl tejszín
- 10 dkg fehér csokoládé, darabokra törve
- 1 lap zselatin
- 1 csipet só
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A kukoricát ritkán használják desszertnek, jó példa erre az alábbi puding, amit különféle kiegészítők tesznek érdekessé. Egy osztrák lapban megjelent recept inspirálta.
Elkészítése:
A tejszínt a sóval és a kukoricával felfőzzük. Mikor a szemek megpuhultak, turmixoljuk, passzírozzuk. Újra felmelegítjük (ne túl forróra), és belekeverjük az előzőleg hideg vízbe áztatott és alaposan kicsavart zselatint, valamint a fehér csokoládét.
A tejszínt a sóval és a kukoricával felfőzzük. Mikor a szemek megpuhultak, turmixoljuk, passzírozzuk. Újra felmelegítjük (ne túl forróra), és belekeverjük az előzőleg hideg vízbe áztatott és alaposan kicsavart zselatint, valamint a fehér csokoládét.
Formába öntjük, hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
Elkészítjük a pattogatott kukoricát: a száraz szemeket lábosban melegítjük. Kicsit sózzuk, kevés olajat csepegtetünk rá (az íz kedvéért), közepes lángon folyamatosan rázogatjuk.
Amikor kipattogzott, szilikonlapra terítjük, karamellával leöntjük, másik szilikonlappal lefedjük. Tepsit teszünk rá, a tepsire valami Ilyen nehezéket, hogy kissé lepréselődjön.
A pudingot kiborítjuk, főtt kukoricaszemekkel és karamellmártással tálaljuk, a tetejére karamellás pattogatott kukoricát teszünk.
