Graziano Cattaneo receptje
2020. június 27.SPENÓTOS ZÖLD TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 30 g főtt spenótlevél
- 100 g finomliszt
- 1 db tojás
SIMA FEHÉR TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 150 g finomliszt
- 2 db tojás
CÉKLÁS TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 30 g főtt cékla
- 100 g finomliszt
- 1 db tojás
GULYÁSLEVES
HOZZÁVALÓK:
- 250 g marhalábszár, kis kockákra vágva
- 30 g sárgarépa, kockára vágva
- 35 g fehérrépa, kockára vágva
- 40 g burgonya, kockára vágva
- 25 g tv paprika, kockára vágva
- 30 g friss paradicsom, kockázva
- 1 pohár száraz vörösbor
- 1 ek finomra vágott vöröshagyma
- 20 g sertészsír
- 30 g fűszerpaprika
- 1 tk őrölt kömény
- só, bors, babérlevél
Cattaneo szereti a gulyást, nem veti meg a jófajta sűrű, paprikás levet, omlós lábszárhússal. Nem volt kérdés, hogy megkísértse a lehetetlent és elkészítse olasz–magyar koprodukciós gulyását. Ez a „gulash” azonban gulyás lasagne. A séf nem volt rest: trikolór színű lasagnetésztát készített, köréje rendezte a kockákra aprított húst, a zöldségeket, majd ehhez hozzáöntött egy koncentrált állagú és ízű gulyáslevet.
Tészta elkészítése: A színes tésztákhoz megadott összetevőket egyenként kézi mixerben összedolgozzuk, öt percen keresztül, majd 20 perc pihentetés után kinyújtjuk, és szögletes formára vágjuk. Így kapjuk meg a trikolór tésztalapokat, mindegyikből hat darab, 10 cm-es négyzet formájú lapot. Lobogó sós vízben kifőzzük a tésztalapokat 3-4 percig. Ahogy kész, megforgatjuk a lapokat friss reszelt parmezán sajtban, és egy sütőlapra helyezve 10 percig szárítjuk.
Gulyásleves elkészítése: A zsírban megdinszteljük a vöröshagymát és a tv paprikát, ehhez hozzáadjuk a húskockákat, és barnásra pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a köményt, a vörösbort, a répákat, a paradicsomot, néhány percig kevergetjük, hagyjuk a vörösbort elpárologni. Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük fél liter vízzel, és lassú tűzön főzzük 45 percig, majd hozzáadjuk a burgonyát is, és főzzük még 8 percig.
Tálalás:
A tányér aljára kerül az első tésztalap, majd egy réteg sűrű gulyás, majd a második lap, újabb réteg gulyás, majd a harmadik lap, amelyre ráteszünk egy szelet bivalymozzarellát és egy bazsalikomlevelet. Tetszés szerint a besűrűsödött gulyás levéből is mellékanalazhatunk.
lasagne , Graziano Cattaneo , spenótlevél , liszt , tojás , cékla