Receptek

Lasagne gulyás három színben

Graziano Cattaneo receptje

2020. június 27.

SPENÓTOS ZÖLD TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 30 g főtt spenótlevél
  • 100 g finomliszt
  • 1 db tojás

SIMA FEHÉR TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 150 g finomliszt
  • 2 db tojás

CÉKLÁS TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 30 g főtt cékla
  • 100 g finomliszt
  • 1 db tojás


GULYÁSLEVES
HOZZÁVALÓK:

  • 250 g marhalábszár, kis kockákra vágva
  • 30 g sárgarépa, kockára vágva
  • 35 g fehérrépa, kockára vágva
  • 40 g burgonya, kockára vágva
  • 25 g tv paprika, kockára vágva
  • 30 g friss paradicsom, kockázva
  • 1 pohár száraz vörösbor
  • 1 ek finomra vágott vöröshagyma
  • 20 g sertészsír
  • 30 g fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt kömény
  • só, bors, babérlevél
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Cattaneo szereti a gulyást, nem veti meg a jófajta sűrű, paprikás levet, omlós lábszárhússal. Nem volt kérdés, hogy megkísértse a lehetetlent és elkészítse olasz–magyar koprodukciós gulyását. Ez a „gulash” azonban gulyás lasagne. A séf nem volt rest: trikolór színű lasagnetésztát készített, köréje rendezte a kockákra aprított húst, a zöldségeket, majd ehhez hozzáöntött egy koncentrált állagú és ízű gulyáslevet.

Tészta elkészítése: A színes tésztákhoz megadott összetevőket egyenként kézi mixerben összedolgozzuk, öt percen keresztül, majd 20 perc pihentetés után kinyújtjuk, és szögletes formára vágjuk. Így kapjuk meg a trikolór tésztalapokat, mindegyikből hat darab, 10 cm-es négyzet formájú lapot. Lobogó sós vízben kifőzzük a tésztalapokat 3-4 percig. Ahogy kész, megforgatjuk a lapokat friss reszelt parmezán sajtban, és egy sütőlapra helyezve 10 percig szárítjuk.

Gulyásleves elkészítése: A zsírban megdinszteljük a vöröshagymát és a tv paprikát, ehhez hozzáadjuk a húskockákat, és barnásra pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a köményt, a vörösbort, a répákat, a paradicsomot, néhány percig kevergetjük, hagyjuk a vörösbort elpárologni. Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük fél liter vízzel, és lassú tűzön főzzük 45 percig, majd hozzáadjuk a burgonyát is, és főzzük még 8 percig.

Tálalás:

A tányér aljára kerül az első tésztalap, majd egy réteg sűrű gulyás, majd a második lap, újabb réteg gulyás, majd a harmadik lap, amelyre ráteszünk egy szelet bivalymozzarellát és egy bazsalikomlevelet. Tetszés szerint a besűrűsödött gulyás levéből is mellékanalazhatunk.


lasagne , Graziano Cattaneo , spenótlevél , liszt , tojás , cékla