A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Lazac habos süllőkrémmel sütve, tavaszi cukorborsóval

Várvizi Péter receptje

2021. július 29.

HAL
HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg lazac
  • 6 g só
  • 60 ml olívaolaj
  • 120 ml fehérbor

SÜLLŐHAB
HOZZÁVALÓK:

  • 45 dkg süllő (filé)
  • 2,4 db tojás
  • 30 dkg tejszín (31%)
  • 6 g só
  • 1,8 g bors
  • 1,2 g szerecsendió

SZÓSZ
HOZZÁVALÓK:

  • 90 ml fehérbor
  • 120 g hagyma
  • 120 ml zöldségalaplé
  • 120 ml tejszín (31%)
  • 2,4 g só
  • 30 ml olívaolaj
  • 36 g vaj
  • 0,12 g sáfrány
  • 1,2 g bors

KÖRET
HOZZÁVALÓK:

  • 3 db hónapos retek
  • 150 g cukorborsó
  • 60 g cukorborsóhüvely
  • 30 g cukorborsócsíra
  • 0,6 csokor petrezselyem
  • 24 g vérsóska
  • 0,6 kistálca shakura (uborkacsíra)
  • 0,6 g szerecsendió
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A hideg süllőfiléket hűtött cutterba (kézi turmix) tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat és a fűszereket, legvégül pedig a tejszínt, amellyel kihabosítjuk. Gyorsan dolgozzunk, hogy a mousseline ne melegedjen fel!

SZÓSZ ELKÉSZÍTÉSE:

A vékonyra szeletelt hagymát olívaolajon megpároljuk. Hozzáöntjük a fehérbort, melyet elpárolunk. Végül a zöldségalaplével puhára pároljuk a hagymát. Turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a sáfrányt, forraljuk 3-4 percig, majd vajjal montírozzuk. Ízesítjük.

KÖRET ELKÉSZÍTÉSE:
A retket, a cukorborsót és a cukorborsóhéjat blansírozzuk. A többi hozzávalót frissen tesszük a tányérra.

BEFEJEZÉS:
A süllőhabbal megkent lazacot forró serpenyőben, olívaolajon sütjük, majd felöntjük egy kevés fehérborral. 200 °C-os sütőben 5 percig sütjük.

TÁLALÁS:
A szószt a tányérra tesszük. Belehelyezzük a lazacot, és mellétesszük a köretet.


lazac , süllő , borsó , fehérbor , olívaolaj , tojás , tejszín , vöröshagyma , szerecsendió , sáfrány , zöldségalaplé , hónapos retek , petrezselyem , vérsóska , uborkacsíra , cukorborsócsíra

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra