Receptek

Lestyános vajhal pisztáciával és répákkal

Lestyános vajhal pisztáciával és répákkal

Gyurik Gábor receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 1,4 kg vajhal
  • 90 dkg sárgarépa
  • 1 kisebb köteg lestyán
  • 5 dkg pisztácia
  • 1 dl olívaolaj
  • 1,5 dl szőlőmagolaj
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg krémsajt
  • 2 fej salotta hagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál kakukkfű
  • só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A répapüréhez a sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A hagymákat felszeleteljük, tepsibe tesszük, rászórjuk a répakarikákat. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vajat és a kakukkfüvet, majd felöntjük a fehérborral. Alufólia alatt kb. 1 óra alatt sütőben 160-170 °C-on megpároljuk. Ha megpuhult, összeturmixoljuk a krémsajttal, majd átpasszírozzuk. A vajhalat kb. 3×3 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, és felhevített serpenyőben minden oldalát nagyon enyhén megpirítjuk. A lestyánt lobogó vízbe dobjuk pár másodpercre, és egyből jeges vízben lehűtjük. Lecsepegtetjük, ráöntjük a szőlőmagolajat, a megpirított pisztáciát, és összeturmixoljuk. Tálalás előtt átforgatjuk benne a halkockákat.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.