Receptek

Leves sült újburgonyából, beregi csirkemáj, sóskás juhtúró

Leves sült újburgonyából, beregi csirkemáj, sóskás juhtúró

Csécsei László és Orcsik Edit rerecptje

Hozzávalók:

  • 20 dkg újburgonya
  • 1 l szárnyasalaplé
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg sonkahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk kapormag
  • 4 ek tejföl
  • 12 db nagyobb zsenge
  • sóskalevél
  • 10 dkg juhtúró
  • 5 dkg tehéntúró
  • 1 ek apróra vágott sós
  • citrom
  • 20 dkg beregi csirkemáj
  • kakukkfű
  • só, fekete bors

Elkészítése:
Az újburgonyát megmossuk, leszárítjuk, enyhén sózzuk és sütőben, 200 °C-on, 25 perc alatt megsütjük. Egy fazékban a vaj és olívaolaj keverékén elkezdjük lassan megpirítani a felkarikázott sonkahagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk az egész kapormagot és a sült burgonyát. Körülbelül 15 percig lassan pirítjuk, kevergetjük, hogy minél több pirult íz kerüljön a levesünkbe. Felöntjük az alaplével, sózzuk, összefőzzük, tejföllel turmixoljuk.

A csirkemájat letisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet tépkedünk rá, és kevés kacsazsírral bevákuumozzuk, majd 58 °C-os vízfürdőbe tesszük 15 percre. Tálalás előtt kibontjuk, leszárítjuk, forró serpenyőben körbepirítjuk, majd sózzuk.

A juhtúrót kevés tejföllel és tehéntúróval kikeverjük, hogy lágyabb ízt kapjunk, és betekerjük a megmosott sóskalevelekbe. Vastagabb karikákat vágunk belőle, majd a sós citrommal és a májjal együtt tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.