Receptek

Libahúsos derelye, mandula, tamarind

Libahúsos derelye, mandula, tamarind

Barna Ádám receptje

DERELYE

HOZZÁVLÓK:

  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • só, olívaolaj

ELKÉSZÍTÉSE:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és hűtőben 2 órát pihentetjük.

TÖLTELÉK

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg libasült
  • 1 dl pecsenyelé
  • 5 gerezd sült fokhagyma
  • frissen vágott petrezselyemzöld
  • őrölt ánizsmag, só

ELKÉSZÍTÉSE:

A tölteléket összeállítjuk, és megtöltjük a derelyéket.

MANDULAVELUTÉ

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg barna vaj
  • 10 dkg pirított vágott mandula
  • 10 dkg áttört főtt burgonya
  • 1/2 dl tejszín
  • 2,5 dl húsleves
  • só, szerecsendió, néhány csepp citromlé

ELKÉSZÍTÉSE:

A hozzávalókat turmixoljuk, átszűrjük.

TOVÁBBI HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg bébispenót
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 tk tamarindpüré
  • 5 dkg barna vaj
  • vágott pirított mandula, olívaolaj

A fokhagymát megfuttatjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a főtt derelyét és a spenótot, összeforgatjuk, szükség szerint sózzuk. A tamarindpürét és a vajat összekeverjük.

TÁLALÁS:

A tányér aljába kanalazzuk a mandulavelutét, ráhelyezzük a derelyéket, vágott mandulával és a vajas tamarindpürével meglocsoljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább