Receptek

Libahúsos derelye, mandula, tamarind

Barna Ádám receptje

2020. július 20.

DERELYE
HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • só, olívaolaj

TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg libasült
  • 1 dl pecsenyelé
  • 5 gerezd sült fokhagyma
  • frissen vágott petrezselyemzöld
  • őrölt ánizsmag, só

MANDULAVELUTÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg barna vaj
  • 10 dkg pirított vágott mandula
  • 10 dkg áttört főtt burgonya
  • 1/2 dl tejszín
  • 2,5 dl húsleves
  • só, szerecsendió, néhány csepp citromlé

TOVÁBBI HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg bébispenót
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 tk tamarindpüré
  • 5 dkg barna vaj
  • vágott pirított mandula, olívaolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz

Derelye elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és hűtőben 2 órát pihentetjük.

Töltelék elkészítése: A tölteléket összeállítjuk, és megtöltjük a derelyéket.

Mandulaveluté elkészítése: A hozzávalókat turmixoljuk, átszűrjük.

További hozzávalók elkészítése: A fokhagymát megfuttatjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a főtt derelyét és a spenótot, összeforgatjuk, szükség szerint sózzuk. A tamarindpürét és a vajat összekeverjük.

Tálalás: A tányér aljába kanalazzuk a mandulavelutét, ráhelyezzük a derelyéket, vágott mandulával és a vajas tamarindpürével meglocsoljuk.


liszt , tojás , olívaolaj , libasült , petrezselyemzöld , fokhagyma , pecsenyelé , őrölt ánizsmag , barnavaj , burgonya , mandula , tejszín , húsleves , szerecsendió , citromlé , bébispenót , tamarindpüré

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra