Receptek

Mákos Guba

Mákos Guba

Mizsei János receptje

VANÍLIASODÓ

Hozzávalók:

  • 200 g vaj
  • 400 g tejszín
  • 110 g cukor
  • 1 rúd vanília
  • 180 g tojássárgája (9 db)
  • 30 g citromlé

Elkészítése:
Az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük, és vízgőz felett 75 °C-ig főzzük folyamatosan keverve, ezután átszűrjük, és tálalásig melegen tartjuk.

MÁKOS PISKÓTA

Hozzávalók:

  • 550 g vaj
  • 400 g cukor
  • 500 g mák
  • 12 db tojás
  • 1 csipet só

Elkészítése:
A vajat a cukorral kihabosítjuk, egyenként hozzáadjuk a 12 tojássárgáját, majd amikor egynemű, hozzáadjuk a mákot. A habbá vert tojásfehérjét 3 részletben forgatjuk a masszához. Zsírpapírral bélelt tepsiben, 150 °C-on 15 percig sütjük.

CALAMANSIMOUSSE

Hozzávalók:

  • 250 g calamansipüré
  • 6 g lapzselatin
  • 250 g tejszínhab
  • 100 g tojássárgája (5 db)
  • 70 g cukor
  • 30 g víz

Elkészítése:
A calamansipürét (a calamansi egy lime-hoz hasonló citrusféle) felmelegítjük, és beletesszük az előzőleg hideg vízbe áztatott lapzselatint. A vízből és a cukorból szirupot főzünk, a tojássárgáját habosra keverjük, majd a 118 °C-osra főzött szirupot hozzáadjuk a tojássárgájához, és kihűlésig habosítjuk. Amikor lehűlt, hozzáadjuk a calamansipürét, majd tejszínhabbal lazítjuk. Habzsákba töltjük. Tálalásnál a kerekre kiszúrt mákos piskótát savanyított bodzaterméssel borítjuk be, a tetejére nyomjuk a calamansimousse-t, végül a meleg vaníliasodóval körbeöntjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.