Receptek

Mangalicaszűz csomboros rösztikével, kucsmagombával

Mangalicaszűz csomboros rösztikével, kucsmagombával

Gyurik Gábor receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 2 kg mangalicaszűz
  • 1,2 kg burgonya
  • 1 kisebb csokor csombor
  • 1 csomag retek
  • 6 szál újhagyma
  • 15 dkg kucsmagomba
  • 1,5 dl olivaolaj
  • 10 db pak choi (kínai bordáskel)
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl alaplé
  • só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A szüzeket megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, serpenyőben körbesütjük, sütőben 6-8 percig 180 °C-on tovább sütjük, tálalásig pihentetjük. A burgonyát megtisztítjuk, kézi szeletelővel vagy tökgyaluval hosszú csíkokra vágjuk, sóval, borssal és finomra vágott borsikafűvel ízesítjük, serpenyőben vékony lapokat sütünk belőle. A többi zöldséget megtisztítjuk, daraboljuk, majd vaj és sózott alaplé keverékében pár perc alatt roppanós puhára pároljuk. A gombát és a pak choi-t csak a legvégén tesszük hozzá, azzal nem pároljuk már a zöldeket, tálalás előtt szűrőn lecsepegtetjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.