A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Mangalicaszűz csomboros rösztikével, kucsmagombával

Gyurik Gábor receptje

2019. május 10.
  • 2 kg mangalicaszűz
  • 1,2 kg burgonya
  • 1 kisebb csokor csombor
  • 1 csomag retek
  • 6 szál újhagyma
  • 15 dkg kucsmagomba
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 10 db pak choi (kínai bordáskel)
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl alaplé
  • só, őrölt bors
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A szüzeket megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, serpenyőben körbesütjük, sütőben 6-8 percig 180 °C-on tovább sütjük, tálalásig pihentetjük. A burgonyát megtisztítjuk, kézi szeletelővel vagy tökgyaluval hosszú csíkokra vágjuk, sóval, borssal és finomra vágott borsikafűvel ízesítjük, serpenyőben vékony lapokat sütünk belőle. A többi zöldséget megtisztítjuk, daraboljuk, majd vaj és sózott alaplé keverékében pár perc alatt roppanós puhára pároljuk. A gombát és a pak choi-t csak a legvégén tesszük hozzá, azzal nem pároljuk már a zöldeket, tálalás előtt szűrőn lecsepegtetjük.




mangalica , mangalicaszűz , csombor , burgonya , retek , újhagyma , kucsmagomba , pak choi

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra