Receptek

Olívás piskóta

Olívás piskóta

Nábelek Zsófia receptje

Hozzávalók:

  • 280 g cukor
  • 3 db tojás
  • 168 g olívaolaj
  • 84 g narancslé
  • 182 g liszt
  • 6 g sütőpor
  • 6 g szódabikarbóna
  • 10-12 szem eper (opcionális)
  • 1 ek rózsavíz (opcionális)

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 165 °C-ra, és egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A cukrot, tojásokat, olívaolajat, narancslevet és a rózsavizet habverővel simára keverjük. A szárazanyagokat összekeverjük egy nagyobb tálban, ehhez adjuk hozzá folyamatos kevergetés közben az olívaolajos masszát, majd az egészet a sütőformába simítjuk – ekkor megszórhatjuk eperrel vagy málnával, ami sütés közben a piskótába olvad. 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Tálalhatjuk lágy tejszínhabbal, sűrű joghurttal, de használhatjuk torták alapjaként is. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.