Receptek

Paszternákkrémleves

Paszternákkrémleves

Gyepes Gabojsza receptje 4 fő részére.

HOZZÁVALÓK:

  • 5 dkg vaj
  • 2 fej salotta
  • 50 dkg paszternák
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,2 liter hús- vagy zöldségalaplé
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 citrom frissen facsart leve
  • só, frissen őrölt bors
  • A tálaláshoz: fejenként 1 vékony szelet füstölt halfilé és csipet paprikapehely

ELKÉSZÍTÉSE:

A paszternákot meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított salottát felaprítjuk, a vajon átfuttatjuk, hozzáadjuk a paszternákot, és együtt, lassú tűzön, kevergetve pirítjuk, míg a paszternák cukortartalma karamellizálódik. Belereszeljük a fokhagymát, felöntjük az alaplével, és puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, és krémesre turmixoljuk. Ízesítjük sóval, borssal és pár csepp citromlével. Füstölt halfilével és egy csipet paprikapehellyel megszórva tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.