A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Portugál krémes Neked Cake módra

Kocsis Regina receptje

2018. március 13.
  • 300 g leveles tészta (legjobb, ha házi, persze akkor kevésbé gyors az elkészítése)
  • 300 g tejszín
  • 200 g tej
  • 1 rúd vanília
  • 100 g cukor
  • 8 db tojássárgája
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Először elkészítjük a vaníliakrémet: a tejet a tejszínnel és a vaníliarúd kikapart magjával feltesszük főni, miközben a cukrot és a tojássárgáját simára keverjük, majd néhány evőkanállal hozzákeverünk a melegedő tejszínes tejből. Ha már felhevült a tej, akkor apránként hozzáöntjük a tojásos keverékhez, és végül vissza a lábosba, ahol folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Amikor elkészült a krém, akkor hűvös helyre félrerakjuk.

A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, majd felgörgetjük, és 12 darabra vágjuk, így kis csigákat kapunk belőle. Egy muffinsütő formát kivajazunk, a csigákat belefektetjük a mélyedésekbe, majd szétnyomkodva mintegy kibéleljük, hogy kis kosárkát kapjunk.

A krémet szétosztjuk a kosárkákban, és a 250 °C-ra előmelegített sütő alsó felére helyezzük, majd körülbelül 15 percig sütjük. (Nem kell megijedni, ha a teteje nagyon megbarnul, szinte megfeketedik.)

A sütőből kivéve kicsit pihentessük, aztán langyosan tálalhatjuk. Ez a finom, gyors és meleg desszert tökéletes lezárása lehet egy otthon elköltött vacsorának. És akkor sem kell megijedni, ha marad belőle, hiszen másnap (hidegen) is kiváló a reggeli kávé mellé.


Variációk:
Kipróbálhatjuk úgy is, hogy narancshéjat reszelünk a vaníliakrémbe főzéskor, vagy töltés után rumos aranymazsolával szórjuk meg.
A leveles tésztát meg lehet bolondítani egy kis fahéjjal: nyújtás után kell megszórni, és úgy feltekerni, majd ezt nyomkodni a muffinforma aljába.

tejszín , tojás , leveles tészta , tej , vanília

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra