Receptek

Serpenyőben sült kacsamáj barackkkal és mandulával

Serpenyőben sült kacsamáj barackkkal és mandulával

Győrffy Árpád receptje

Kacsamáj

Hozzávalók:

  • 6 érme kacsamáj
  • só, bors

Elkészítése:
A kacsamájat sózzuk, borsozzuk, és forró, felhevített serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalát megpirítjuk, majd 180 °C-os sütőben 1 perc alatt készre sütjük. Kívül roppanósnak, belül krémesen olvadónak kell lennie. Frissen, a tálalás előtt készítjük el.

Karamellizált sárgabarack

Hozzávalók:

  • 6 db sárgabarack
  • 50 ml sárgabaracklé
  • 1 szál bazsalikom
  • 15 g kristálycukor

Elkészítése:
A félbevágott, kimagozott sárgabarackot a baracklével és a bazsalikommal vákuumcsomagoljuk, és 85 °C-os vízfürdőbe helyezzük 5 percre. Tálalás előtt közvetlenül megszórjuk a felületét kristálycukorral, és 200°C-os sütőbe tesszük 3 percre.

Mandulakrém

Hozzávalók:

  • 200 g szeletelt, pirított mandula
  • 400 ml mandulatej
  • 30 g kristálycukor

Elkészítése:
A mandulát a cukros mandulatejben addig főzzük, amíg el nem fő az összes leve. Turmixoljuk és eldobható habzsákba töltjük.

Barackpüré

Hozzávalók:

  • 200 g sárgabarack
  • 50 ml víz
  • 40 g kristálycukor
  • 2 db zöld kardamom
  • 1/2 rúd vanília

Elkészítése:
A félbevágott, kimagozott sárgabarackokat, a fűszereket és a cukrot a vízben addig főzzük, amíg el nem fő róla minden lé. Eltávolítjuk a kardamomot és a vaníliát, majd turmixoljuk. Műanyag mártásadagolóba töltjük. A barackpüré egy részét szilikon félgömb formába töltjük és kifagyasztjuk. Közben elkészítjük a zselébevonatot.

Zselébevonat

Hozzávalók:

  • 100 ml baracklé
  • 6 g növényi zselatin

Elkészítése:
A barackzselé gömbökhöz a baracklevet összekeverjük a növényi zselatinnal, felforraljuk, majd kissé visszahűtjük. A fent leírt módon kifagyott félgömböket fogpiszkálóra szúrjuk és kimártjuk a zselében.

Diómorzsa

Hozzávalók:

  • 50 g durvára darált dió
  • 3 g kukoricapehely
  • 10 g zabpehely
  • 5 g barna cukor
  • 5 g vaj
  • 10 szem ánizsmag
  • Maldon só

Elkészítése:
A diót, a zabpelyhet és az ánizsmagot megpirítjuk 170°C-os sütőben 6 perc alatt, majd ha kihűlt, durvára őröljük. Ezt követően felhevített vajon megpirítjuk a cukrot, vigyázva, hogy ne égjen meg, majd hozzáadjuk a diómorzsát és átforgatjuk a karamellás vajjal. Sütőpapírra borítjuk, hozzáadjuk a szintén durvára tört kukoricapelyhet és a Maldon sót.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.