Receptek

Sóskamártás és sóskaleves - zölden

Sóskamártás és sóskaleves - zölden

A szakácskönyvek világszerte előszeretettel hangsúlyozzák, hogy a sóska reménytelen eset, akármit csinálunk, szürkészöld lesz. Még a három Michelin-csillagos Troisgros család fotóin is meglehetősen szürkés az emblematikus fogásban ("lazac sóskával") megjelenő sóska. Valójában igen könnyű élénkzöld sóskát előállítani. A lényeg az, hogy ne melegítsük 40 °C fölé.

A MÁRTÁS

Bőséges sós vízben blansírozunk 100 g spenótot, majd jeges vízben lehűtjük. Ezután 400 g tisztított nyers sóskalevelet kisebb darabokra tépkedünk (vághatjuk is).

A nyers sóskát és a blansírozott spenótot erős turmixgépbe tesszük, hozzáadunk 150 ml tejet, 70-80 ml olívaolajat, 250 ml levest (vagy alaplevet). Öt percig turmixoljuk, utána nagyon óvatosan, folyamatosan kevergetve kissé felmelegítjük, mindig ügyelve rá, hogy a hőmérséklet ne emelkedjen 40 °C fölé.
Ezt az élénkzöld, selymes mártást tálalhatjuk például spárgafejekkel, ami pótolhatatlan és megismételhetetlen szépsége a szezonnak.

Tálalhatjuk bőrös oldalán pirított pontyfilével is, amit előzőleg irdalunk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább