Bereznay Tamás receptje
2019. május 6.- 10 dkg serrano sonka
- 7 dkg vaj
- 7 dkg liszt
- 5 dl tej
- 3 szál kakukkfű
- 4 gerezd fokhagyma
- só, fehér bors
- liszt, tojás, zsemlemorzsa és étolaj a bundázáshoz és a sütéshez
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tejet a fokhagymával és a kakukkfűvel felforraljuk, a tűzről lehúzva lefedjük, 10 percig állni hagyjuk és leszűrjük. A lisztből és a vajból rántást készítünk, felengedjük a tejjel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
A sonkát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kissé megpirítjuk és a besamelmártáshoz adjuk. Ezután ízesítjük sóval és kevés fehér borssal, majd hűtőben legalább 2-3 órát állni hagyjuk. Miután kihűlt, apró kroketteket formázunk belőle, bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.
A tejet a fokhagymával és a kakukkfűvel felforraljuk, a tűzről lehúzva lefedjük, 10 percig állni hagyjuk és leszűrjük. A lisztből és a vajból rántást készítünk, felengedjük a tejjel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
A sonkát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kissé megpirítjuk és a besamelmártáshoz adjuk. Ezután ízesítjük sóval és kevés fehér borssal, majd hűtőben legalább 2-3 órát állni hagyjuk. Miután kihűlt, apró kroketteket formázunk belőle, bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.

fokhagyma , kakkukkfű , serrano sonka , spanyol , krokett , vaj , liszt