Receptek

Spárgaleves

Regdon Zsolt receptje

2020. április 27.
  • 50 dkg spárga
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 4 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg fenyőmag
  • 1 ek só
  • 1 ek ecet
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A spárgát lobogó vízben 4-6 percig főzzük, majd jeges vízben lehűtjük, utána turmixgépben pürésítjük hideg alaplevet adagolva hozzá. Passzírozzuk, sóval, fokhagymával és borssal ízesítjük.

Tálaláskor a levest tányérba öntjük és pici sót szórunk rá. Forró serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot, és a leves tetejére szórjuk. Buggyantott tojással tálaljuk.

Buggyantott tojás: sós-ecetes vízbe ütjük a tojásokat, kb. 3 percig főzzük. A levest tányérba öntjük, majd óvatosan belehelyezzük a tojást, és pici sót szórunk rá. A végén forró serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot, és a leves tetejére szórjuk.




spárga

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra