Receptek

Spárgaleves

Regdon Zsolt receptje:

Spárgaleves

Regdon Zsolt receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 50 dkg spárga
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 4 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg fenyőmag
  • 1 ek
  • 1 ek ecet
ELKÉSZÍTÉSE:

A spárgát lobogó vízben 4-6 percig főzzük, majd jeges vízben lehűtjük, utána turmixgépben pürésítjük hideg alaplevet adagolva hozzá. Passzírozzuk, sóval, fokhagymával és borssal ízesítjük.

Buggyantott tojás: sós-ecetes vízbe ütjük a tojásokat, kb. 3 percig főzzük.

A levest tányérba öntjük, majd óvatosan belehelyezzük a tojást, és pici sót szórunk rá. A végén forró serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot, és a leves tetejére szórjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.