Segal Viktor receptje
2019. október 27.- 8 db vörösmárnafilé
- 8 db kisméretű olajban eltett articsóka, félbevágva
- 1 db gránátalma, kimagozva
- 15 dkg salátakeverék
AZ ÖNTET
HOZZÁVALÓK:
- 3 ek zöldcitromlé
- 1 dl olívaolaj
- só, fehér bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A zöldcitromlében elkeverjük a sót és a fehér borsot, majd lassan hozzáadjuk az olívaolajat, kézi habverővel összekeverjük. Közvetlenül tálalás előtt megsütjük a halfiléket: a halat sózzuk, borsozzuk, teflonbevonatú serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a halszeleteket, bőrös felükkel lefelé. Kb. két percig sütjük, majd megfordítjuk, és további egy percig sütjük.
TÁLALÁSA:
Tálalásnál a tányérra halmozzuk az öntettel összeforgatott salátaleveleket és az articsókát. Ráhelyezzük a vörösmárnát (adagonként kettőt), és megszórjuk a gránátalmamagokkal.
TÁLALÁSA:
Tálalásnál a tányérra halmozzuk az öntettel összeforgatott salátaleveleket és az articsókát. Ráhelyezzük a vörösmárnát (adagonként kettőt), és megszórjuk a gránátalmamagokkal.
