Ráspi (Horváth József) receptje
2019. október 27.- 30 dkg sütőtök
- 8 dl zöldségalaplé vagy húsleves
- 1 dl tejszín
- 3 dkg vaj
- 20 szem tökmag
- 2 evőkanálnyi tökmagolaj (kis sütőtökkel sűríthetjük, vagy húslevessel hígíthatjuk ízlés szerint)
- só, bors
Kétfajta tökből készítjük, a Hokkaido sütőtök a színét és az édességét adja, a kanadai pedig a zamatát és aromáját.
A fürjtojást késheggyel finoman felnyitjuk, majd öntöttvas serpenyőben lassan tükörtojásszerűre sütjük. Fontos a lassúság, hogy a sárgája szép maradjon és a fehérje nehogy túlszáradjon. A tökmagot szintén öntöttvas serpenyőben tökmagolajon kevés sóval kevergetve megpirítjuk. Tálaláskor a felhabosított levest meglocsoljuk kevés tökmagolajjal, és néhány szem pirított tökmaggal megszórjuk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/05/Sutotokkremleves--770x_.jpg?token=d063b28e186035e9fba4e9c071a9866e)