A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sütőtökkrémleves fürjtojással, tökmagolajjal, pirított tökmaggal

Ráspi (Horváth József) receptje

2019. október 27.
  • 30 dkg sütőtök
  • 8 dl zöldségalaplé vagy húsleves
  • 1 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 20 szem tökmag
  • 2 evőkanálnyi tökmagolaj (kis sütőtökkel sűríthetjük, vagy húslevessel hígíthatjuk ízlés szerint)
  • só, bors

Kétfajta tökből készítjük, a Hokkaido sütőtök a színét és az édességét adja, a kanadai pedig a zamatát és aromáját.

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A sütőtökkrémleves elkészítése:
A tököt feldaraboljuk, a magokat kiszedjük, és betesszük a sütőbe 200 fokon, fél óra alatt megsütjük. A megpirult részekkel együtt kikanalazzuk a héjából. Húslevessel vagy zöldségalaplével összeturmixoljuk.

Fürjtojás elkészítése:
A fürjtojást késheggyel finoman felnyitjuk, majd öntöttvas serpenyőben lassan tükörtojásszerűre sütjük. Fontos a lassúság, hogy a sárgája szép maradjon és a fehérje nehogy túlszáradjon. A tökmagot szintén öntöttvas serpenyőben tökmagolajon kevés sóval kevergetve megpirítjuk. Tálaláskor a felhabosított levest meglocsoljuk kevés tökmagolajjal, és néhány szem pirított tökmaggal megszórjuk.


sütőtök , tökmag , tejszín , tökmagolaj , , bors

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra