A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Szarvasgerinc parajpürével és tavaszi zöldségekkel

Pesti István receptje

2018. március 28.
  • 60 dkg szarvasgerinc
  • 20 dkg bébispenót
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl olaj
  • 5 dkg só
  • kevés bors

ZÖLDSÉGEK
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db fehér spárga
  • 2 db zöld spárga
  • 4 db bébi salotta hagyma
  • 4 db (hónapos) retek
  • 10 dkg bébirépa
  • 10 dkg kucsmagomba
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg só
  • 5 dkg cukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A szarvasgerincet 10 százalékos sóoldat (5 dl víz és 5 dkg só) keverékében 1 órán keresztül pároljuk. A húst 4 darabra vágjuk. Olajban, serpenyőben kérget sütünk, majd a sütőben készre sütjük. Amikor megsült, kivesszük, és 10 percig pihentetjük.

A bébirépát, a fehér spárgát, a retket sós, cukros vízben megfőzzük, majd jeges vízben hirtelen lehűtjük. A zöld spárgát zöldséghámozóval vékonyan felszeleteljük, feldaraboljuk, és vajon, kevés sóval a hagymát, a kucsmagombát és a zöld spárgát átpirítjuk.

A parajt a petrezselyemmel együtt leforrázzuk. Összeturmixoljuk. Sóval, borssal, sült fokhagymával fűszerezzük, vajjal krémesítjük.

TÁLALÁS:
A parajpürére ráhelyezzük a szarvasgerincet, és hozzáadjuk a vajban párolt zöldségeket.


spárga , bébispenót , kucsmagomba , szarvasgerinc , petrezselyem , fokhagyma , vaj , salottahagyma , retek , bébirépa

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra