Receptek

Szarvasgerinc parajpürével és tavaszi zöldségekkel

Szarvasgerinc parajpürével és tavaszi zöldségekkel

Pesti István receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg szarvasgerinc
  • 20 dkg bébispenót
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl olaj
  • 5 dkg
  • kevés bors

ZÖLDSÉGEK

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db fehér spárga
  • 2 db zöld spárga
  • 4 db bébi salotta hagyma
  • 4 db (hónapos) retek
  • 10 dkg bébirépa
  • 10 dkg kucsmagomba
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg
  • 5 dkg cukor

ELKÉSZÍTÉSE:
A szarvasgerincet 10 százalékos sóoldat (5 dl víz és 5 dkg só) keverékében 1 órán keresztül pároljuk. A húst 4 darabra vágjuk. Olajban, serpenyőben kérget sütünk, majd a sütőben készre sütjük. Amikor megsült, kivesszük, és 10 percig pihentetjük.

A bébirépát, a fehér spárgát, a retket sós, cukros vízben megfőzzük, majd jeges vízben hirtelen lehűtjük. A zöld spárgát zöldséghámozóval vékonyan felszeleteljük, feldaraboljuk, és vajon, kevés sóval a hagymát, a kucsmagombát és a zöld spárgát átpirítjuk.

A parajt a petrezselyemmel együtt leforrázzuk. Összeturmixoljuk. Sóval, borssal, sült fokhagymával fűszerezzük, vajjal krémesítjük.

TÁLALÁS:
A parajpürére ráhelyezzük a szarvasgerincet, és hozzáadjuk a vajban párolt zöldségeket.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.