Receptek

Szarvasgombával töltött harcsaérmék rizlingmártásban

Kalla Kálmán receptje

2020. július 30.
  • 720 g harcsafilé (8 szelet)
  • 1/3 csésze olaj a sütéshez

  • 80 g szarvasgomba (uncinatum vagy nagy spórás)
  • 1 csésze halalaplé a csontokból főzve, zöldségesen
  • 1/2 csésze száraz fehérbor
  • 2 csésze tejszín
  • 4 db burgonyából sült kosár
  • 1 kis cukkini
  • 1 db sárgarépa
  • 200 g brokkoli
  • 50 g vaj

  • 1 csomag vágott petrezselyem
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A harcsaszeleteket hegyes késsel felszúrjuk, megsózzuk. Kis kefével megtisztítjuk a szarvasgombát, a felét 0,5 mm vastagságúra felszeleteljük, és a felszúrt harcsaszeletekbe töltjük.

A harcsaszeleteket közvetlenül tálalás előtt serpenyőben, forró olajon mindkét oldalukon megsütjük.

A halalaplevet összeöntjük a fehérborral, és 1/3 részére beforraljuk. A tejszínt felére forraljuk be, és összeöntjük a boros alaplével. Még pár percig forraljuk, sózzuk, tálalásig melegen tartjuk.

A zöldségeket megformázzuk, megfőzzük, és forró vajon, vágott petrezselyemben megforgatjuk, majd a sültburgonya-kosárba tesszük.

Forró tányérok felső részére tesszük a zöldséges burgonyakosarakat, elé öntjük a mártást. A mártásra helyezzük a megsütött harcsafiléket, a szarvasgomba másik felét meghámozzuk, és nagyon vékonyra szeletelve tesszük a hal és a mártás tetejére.


szarvasgomba , harcsafilé , olaj , halalaplé , száraz fehérbor , tejszín , burgonya , cukkini

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra