Készítette: Nábelek Zsófia, Méhész Zsuzsa receptje
2020. szeptember 23.- 500 g liszt
- 150 g porcukor
- 4 ek zsír
- 4 db tojássárgája
- 2 dl tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 üveg szilvalekvár
- tej (ha szükséges)
- 1 csipet só
ELKÉSZÍTÉSE
Belevegyítjük a lisztbe a sütőport, a porcukrot és a sót, majd gyorsan összegyúrjuk a zsírral, a tojássárgájával, és tejföllel lazítjuk jól gyúrhatóra.
Ha túl száraz, lehet bele pár kanál tejet tenni.
Ezután két részre osztjuk, a kétharmad részét ujjnyira elnyújtjuk, kizsírozott tepsibe rakjuk, villával megszurkáljuk. Rákenjük a sűrű, házi szilvalekvárt.
A maradék tésztából rudakat sodrunk, és berácsozzuk a lekvárréteg tetejét. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 35 percig sütjük, ha kihűlt, szeleteljük.
Az omlós tészta technológiája itt olvasható el.
liszt , porcukor , tojás , tejföl , sütőpor , szilvalekvár , tej , zsír