Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje
2019. december 11.- 50 dkg harcsafej
- 4 dkg vaj
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 2 ek liszt
- 2 dl savanyúkáposzta-lé
- 1 dl tejszín
- 1 csokor friss tárkony
- 4x10 dkg harcsafilé
- 15 dkg gomba
A harcsafilét sózzuk, borsozzuk, olívaolajon vagy vajon megsütjük, majd tálaláskor mindenki tányérjába teszünk egyet, és rámerjük a kész, forró levest.
A gombát felszeleteljük, és forró serpenyőben megsütjük, ezt is tálaláskor tesszük a levesbe.
harcsafej , vaj , savanyú káposzta , gomba , liszt , petrezselyem , tárkony , harcsafilé