A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tárkonyos halleves gombával

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2019. december 11.
  • 50 dkg harcsafej
  • 4 dkg vaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 2 ek liszt
  • 2 dl savanyúkáposzta-lé
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor friss tárkony
  • 4x10 dkg harcsafilé
  • 15 dkg gomba


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A harcsafejből egy liter vízzel, hagymával, babérlevéllel alaplevet főzünk, leszűrjük. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk és felkarikázzuk, majd habzó vajon néhány percig dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a halalaplével és a savanyúkáposzta-lével, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A végén hozzáadjuk a tejszínt és a finomra aprított tárkonyt.

A harcsafilét sózzuk, borsozzuk, olívaolajon vagy vajon megsütjük, majd tálaláskor mindenki tányérjába teszünk egyet, és rámerjük a kész, forró levest.

A gombát felszeleteljük, és forró serpenyőben megsütjük, ezt is tálaláskor tesszük a levesbe.


harcsafej , vaj , savanyú káposzta , gomba , liszt , petrezselyem , tárkony , harcsafilé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra