Receptek

Tavaszi reteksaláta hagymákkal, crescenzával

Ruprecht László receptje

2020. április 6.
  • 20 dkg crescenza sajt
  • 12 db hónapos retek
  • 4 db sörretek
  • 150 g cukorszirup
  • 4 szem szegfűszeg
  • 50 g friss gyömbér
  • 8 szem szecsuáni bors
  • 2 db kaffir lime-levél
  • 30 g torma
  • 35 g tokaji borecet
  • 25 g tökmagolaj
  • 2 szál kakukkfű
  • 10 szál snidling

  • mikrosaláták
  • pattogatott vadrizs

Medvehagymás bazsalikomgél
Hozzávalók:

  • 20 szál medvehagyma
  • 20 db bazsalikomlevél

  • 2 g agar-agar
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Még könnyebb
A retkeket megmossuk, cikkekre vágjuk, a sörretkeket szintén megmossuk, nagyobb kockákra formázzuk, a leeső részeket pedig picire aprítjuk. Közben készítünk cukorszirupot (500 g vízhez 250 g cukor), amibe szegfűszeget, friss gyömbért, szecsuáni borsot, kaffir lime-levelet, tormát és tokaji borecetet rakunk, sózzuk. Langyosan ráöntjük a cikkekre, illetve kockákra vágott retkekre, majd levákuumozzuk és kihűtjük. Az apróra vágott retkeket tökmagolajjal összekeverjük, sóval, friss kakukkfűvel és snidlinggel ízesítjük.

Medvehagymás bazsalikomgél elkészítése: A medvehagymát és a bazsalikomleveleket először 80 °C-os, majd jeges vízbe tesszük, utána jól kicsavarjuk és összeturmixoljuk kevés főzőlével. A pépet szitán átpasszírozzuk. A főzőléből kb. 120 grammot kiveszünk, agar-agarral felforraljuk, sóval ízesítjük, majd kihűtjük és a péppel együtt összeturmixoljuk.

Tálalás: 
A tökmagolajos reteksalátát a tányér közepére tesszük, erre halmozzuk a pácolt retkeket, a kockákra vágott crescenzát, és a mikrosalátákat. A medvehagymás bazsalikomgélt ízlésesen rányomjuk a tányérra. Vékony karikákra szelt retekkel és pattogatott vadrizzsel díszítjük.


cukorszirup , pattogatott vadrizs , mikrosaláták , , snidling , kakukkfű , tökmagolaj , tokaji borecet , torma , kaffir lime-levél , szecsuáni bors , gyömbér , szegfűszeg , sörretek , crescenza sajt , hónapos retek

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra