A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tejben párolt fogas karalábéval és citromos angol parajjal

Buday Péter receptje

2018. március 13.

TEJBEN PÁROLT FOGAS
HOZZÁVALÓK:

  • 8 db 6 dkg-os fogasfilé
  • 7 dl tej
  • 3 dl napraforgóolaj
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 8-10 szem egész bors
  • 3 db babérlevél
  • 3 dkg kukoricakeményítő
  • só, sáfrány

CITROMOS ANGOL PARAJJAL TÖLTÖTT KARALÁBÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db karalábé
  • 25 dkg paraj
  • 1/2 db citrom
  • 5 dkg teavaj
  • só, frissen őrölt bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

TEJBEN PÁROLT FOGAS ELKÉSZÍTÉSE:
Elkészítjük a párolólevet: 2/3 rész tejet és 1/3 rész napraforgóolajat egy lábosban felforralunk. Teszünk bele vöröshagymát, egész borsot, babérlevelet. 2-3 perc forralás után levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni 65 °C-os-ra.

Ha nincs hőmérő, akkor csak saccolni lehet. A forrás után úgy 6-8 perccel már valószínűleg hűlt a tej vagy 25 C°-ot.

Ha ekkor beletesszük a 6 dkg-os szeletekre vágott sózott fogasfilét, akkor már nagyot nem tévedhetünk. Ezt aztán a 65 °C-os sütőbe 8 percre visszatesszük.

Amikor kész, kivesszük a halat a levéből, amit újra felforralunk és botmixerrel besűrítünk. Átszűrjük. Újra felforraljuk, és feloldunk benne sáfrányt, vagy amint a képen látható, sáfrányos szeklicét.

Kevés kukoricakeményítővel mártássá sűrítjük. Az előkészített filét pedig fokhagymás vajban kicsit megsütjük.

CITROMOS ANGOL PARAJJAL TÖLTÖTT KARALÁBÉ ELKÉSZÍTÉSE:
A karalábé belsejét kivájjuk. Enyhén sós, citromos vízben ressre főzzük.

A serpenyőben kevés vajat hevítünk, erre dobjuk a leveles parajt, valamint a kivájt karalábédarabokat.

Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. Megcsepegtetjük citrommal.

Amikor kicsit összeesett, azaz megroppant, akkor kivesszük a spenótot a serpenyőből, és betöltjük a kivájt karalábéba.


fogasfilé , napraforgóolaj , tej , vöröshagyma , babérlevél , kukoricakeményítő , sáfrány , karalábé , paraj , citrom , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra