Receptek

Tejben párolt fogas karalábéval és citromos angol parajjal

Tejben párolt fogas karalábéval és citromos angol parajjal

Buday Péter receptje 4 fő részére.

TEJBEN PÁROLT FOGAS

HOZZÁVALÓK:

  • 8 db 6 dkg-os fogasfilé
  • 7 dl tej
  • 3 dl napraforgóolaj
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 8-10 szem egész bors
  • 3 db babérlevél
  • 3 dkg kukoricakeményítő
  • só, sáfrány

ELKÉSZÍTÉSE:

Elkészítjük a párolólevet: 2/3 rész tejet és 1/3 rész napraforgóolajat egy lábosban felforralunk. Teszünk bele vöröshagymát, egész borsot, babérlevelet.2-3 perc forralás után levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni 65 °C-osra. Ha nincs hőmérő, akkor csak saccolni lehet. A forrás után úgy 6-8 perccel már valószínűleg hűlt a tej vagy 25 C°-ot. Ha ekkor beletesszük a 6 dkg-os szeletekre vágott sózott fogasfilét, akkor már nagyot nem tévedhetünk. Ezt aztán a 65 °C-os sütőbe 8 percre visszatesszük. Amikor kész, kivesszük a halat a levéből, amit újra felforralunk és botmixerrel besűrítünk. Átszűrjük. Újra felforraljuk, és feloldunk benne sáfrányt, vagy amint a képen látható, sáfrányos szeklicét. Kevés kukoricakeményítővel mártássá sűrítjük. Az előkészített filét pedig fokhagymás vajban kicsit megsütjük.

CITROMOS ANGOL PARAJJAL TÖLTÖTT KARALÁBÉ

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db karalábé
  • 25 dkg paraj
  • 1/2 db citrom
  • 5 dkg teavaj
  • só, frissen őrölt bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A karalábé belsejét kivájjuk. Enyhén sós, citromos vízben ressre főzzük. A serpenyőben kevés vajat hevítünk, erre dobjuk a leveles parajt, valamint a kivájt karalábédarabokat. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. Megcsepegtetjük citrommal. Amikor kicsit összeesett, azaz megroppant, akkor kivesszük a spenótot a serpenyőből, és betöltjük a kivájt karalábéba.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.